E. ISPOVEST: Onaj osjećaj kad te uhvati fjaka…

Fjaka je u našim krajevima poznata kao i siesta u Mexicu, ili Španjolskoj, naročito je izražena u ljetnim mjesecima i kao što mnogi kažu.. . treba joj se prepustiti.

Tako sam i ja ovo ljeto dok sam iznajmljivao svoja dva apartmana, svako toliko utonuo u fjaku. Prešao sam pedesetu i sve svoje sam sagradio sam. Isplatio sam bivšu ženu prije dvije godine kad smo se rastali nakon dvadeset godina braka, jer je našla mlađeg pastuha. Iskreno i ja sam malo izgubio interes za nju, jer su mi dojadila njena zvocanja i prigovaranja, pa sam se malo udaljio od nje. Ona mi je znala govoriti da mi se ne diže više kao nekada, ali moj se dizao, samo ne na nju. Svaka mlada cura u kratkoj suknjici bi dizala mog macana od 23 centimetra, pa bi mi naglo tlak u glavi padao i počelo bi mi se mantati. Jebi ga, ni cirkulacija nije više što je nekad bila.

Da budem iskren, nisam pojebao pošteno ništa već par mjeseci od kad sam susjedu Anku uhvatio na ješku i zatjerao joj ga do jaja u njenu pizdurinu, a koja je bila propisno razvaljena, pa bi joj i prosječni vatrogasni aparat sjeo taman, jer su kružile priče po susjedstvu, da Anka nemilice troši Dujin novac koji je ovaj kao kapetan duge plovidbe zarađivao na nekom kruzeru, a Anka imala kruzer na raspolaganju među svojim nogama. Normalno, svakom tko je bija raspoložen da uleti na njega.
I sad sam čekao pred kućom da se pojave gosti. Nijemci, iz Frankfurta, njih četvero. S obzirom da me zvao ugodni ženski glas, pretpostavio sam da su mirna obitelj sa dvoje djece. Kako sam bio u krivu.. .
Došle su njih četiri, komad do komada, ne više od 25 ili 26 godina, ali prave ljepotice. Bio sam nemalo iznenađen kad su ušle u moje dvorište, a pogotovo kad su uredno i kulturno pozdravile:

– Gutten tag Her Joso! ! ! Ich bin Daniele, und das ist mein freundine Dona, und Gertrude und Ivonne.. -rukovao sam se sa svakom dok mi je pogled nesvjesno skakao po njihovim jedrim i bujnim tijelima.
– Willkomen, willkomen.. -govorio sam kao navijen i bacio najširi osmjeh koji sam mogao.

Brzo smo se upoznali, pa sam ih odveo u apartman. Dao sam im onaj gornji u koji sam mogao smjestiti njih osmero, ali su mi se svidjele, pa sam im dao svoj najbolji apartman. Imale su predivan pogled na more i na cijeli Šibenski kanal. Bile su oduševljene smještajem, a ja sam im rekao da sam ja u prizemlju i ako im nešto treba da mi slobodno kažu. Kad sam izlazio učinilo mi se da me je ona Ivonne, jedina plavuša među njima, dobro odmjerila i oblizala si usnice. Kao što rekoh, meni se učinilo, ali čim sam zatvorio vrata čuo sam tihi smjeh i razabrao kako je par njih oduševljeno mojim izgledom. Samo sam se nasmješio i rekao sam sebi: ‘Joso moj nisi ti još za bacit’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*